Saldējums ar karamelizētiem riekstiem ir vienkāršākais un ātrākais deserts, ko var pagatavot tikai 20 minūtēs. Valrieksti, kas pārklāti ar karameli, piešķirs saldējumam īpašu, neatkārtojamu garšu. No šī burvīgā našķa noteikti neatteiksies neviens, it īpaši tveicīgā vasaras dienā!
Sastāvdaļas 4 porcijām:
200-300 grami plombīra saldējuma;
150 grami grieķu riekstu;
120 grami cukura;
Vaniļas vai cits sīrups pēc garšas.
Pagatavošanas gaita:
Nepiedegošā pannā izkausējam cukuru kopā ar 2 ēdamkarotēm ūdens un pievienojam riekstus. Vārām uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes, pakratot pannu, lai rieksti no visām pusēm pārklātos ar karameli.
Uzliekam karamelizētos riekstus uz ietaukota pergamenta loksnes un ar divām dakšiņām ātri atdalām riekstus citu no cita. Pilnībā atdzesējam un sakapājam tā, lai paliek veseli rieksti, lielāki un mazāki riekstu gabaliņi.
Saldējumu liekam trauciņos, pārkaisām ar riekstiem un aplejam ar sīrupu. Pasniedzam nekavējoties.
Starp citu, karošu vietā var izmantot ledenes uz kociņa: tās ir oriģināls un ērts deserta ēšanas veids.
Noderīgs padoms. Pasniegšanai var izmantot šķidru ievārījumu vai kausētu šokolādi. Vēlams, lai šokolādes “mērce” nebūtu karsta, lai saldējums neizkustu.
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!